Meer tekst onder afbeelding
Foto: Thomas Dhanens

Het Oude Kerkje van Garrelsweer is een nieuwe, en één van de kleinste locaties van Terug naar het begin. Op deze intieme plek tilt theatermaker Sien Vanmaele de zintuiglijke ervaring naar een hoger plan. Haar passie voor koken en theater gebruikt ze als middel om ontmoetingen tot stand te brengen en zichzelf en de wereld kritisch te bevragen.

Zo ook in haar food performance ‘Witlof from Syria’. De vraag: “Wil je met me koken?” leidde tot verschillende ontmoetingen met mensen van Syrische afkomst, thuis in hun keuken.

Een vrouw staat in haar keuken. Ze bereidt het eten voor. In haar hoofd passeren flarden van voorbije ontmoetingen en ervaringen die ze tracht te duiden. Haar gedachten zijn poëtisch, schurend en buitengewoon eerlijk. Hoe is het om via een gedeelde passie – het koken – tot verbinding te komen met een ander? Kan je daarbij loskomen van je vooroordelen?

Witlof from Syria is de ontroerende weerslag van die ontmoetingen in de keuken.

“Vanmaele heeft met Witlof from Syria een openhartige zoektocht naar een andere cultuur gemaakt. Eerlijk, zonder zichzelf of de ander te sparen.” ★★★★THEATERKRANT Lees meer!

Festivaldag
zaterdag en zondag

Tijden
13.45-14.45
17.15-18.15

Locatie
Het Oude Kerkje van Garrelsweer
Kerkepad 2, Garrelsweer

Podcast - klik op het logo