Fotograaf: Koos Breukel

Saman Amini vertelt, zingt en rapt over zijn leven, de liefde en over alles wat nodig is om overeind te blijven als niets meer overeind staat. In de kerk van Uitwierde speelt hij liedjes uit zijn voorstelling ‘Samenloop van Omstandigheden’, die in het voorjaar van 2019 door het land reist. Zijn verhaal schudde volgens De Volkskrant op festival De Parade met veel humor alles en iedereen door elkaar. Speciaal voor de gelegenheid gaat Saman terug naar de basis en begeleidt hij zichzelf op piano om zijn nummers in de puurste vorm ten gehore te brengen.

Saman Amini (Teheran, 1989) komt via Stichting De Vrolijkheid op jonge leeftijd in aanraking met theater. Hier ontdekt hij de kracht van taal, toneel en het vertellen van verhalen. Hij was te zien in diverse televisieseries en heeft de theaterhits Nobody Home, Jihad de voorstelling en A Seat At The Table gemaakt en gespeeld. Bij Paradiso Melkweg Productiehuis maakt hij in 2016 voor de Parade de pilot Samenloop van Omstandigheden en brengt hij zijn eerste single Dunne Lijn uit. Het succes van de show leidt in 2018 tot de avondvullende voorstelling onder dezelfde titel.

NRC Handelsblad
„De rijke symboliek en aangrijpende inhoud maken van Samenloop van omstandigheden een van de beste voorstellingen die de afgelopen jaren op de Parade te zien zijn geweest.”

De Volkskrant
„Laatst zag ik in een tentje op De Parade de voorstelling SAMENLOOP VAN OMSTANDIGHEDEN van Saman Amini, Iraanse vluchteling, nu theatermaker in Nederland. Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde.” (Hein Janssen)

Festivaldag
zondag

Tijden
12.45-13.30
14.30-15.15
16.15-17.00

Locatie
Kerk Uitwierde
Torenpad 3, Uitwierde