Yuri Honing Acoustic Quartet - Zonder Woorden

Het nieuwe album Desire van Yuri Honing wordt door NRC (4*) omschreven als delicaat, kalmerend en om van te zuchten. “Van oerbegeerte tot fantasie is de jazz met subtiel slagwerk, zachte bas en kietelend pianowerk in al zijn eenvoud doordacht.” De Volkskrant riep het titelnummer uit tot één van de mooiste Nederlandse jazzcomposities ooit. Honing laat horen hoe dicht de saxofoon bij de menselijke stem ligt; zijn verhaal zit vol verlangens en is persoonlijker dan ooit…

Yuri Honing (tenor saxofoon), Wolfert Brederode (piano), Joost Lijbaart (drums), Gulli Gudmundsson (Acoustic bass)

14.30 - 15.15 uur / 16.15 - 17.00 uur / 18.00 - 18.45 uur

Locatie: kerk Holwierde, Kerkpad 1

Extra info: Op de kerk na, verdwenen alle historische gebouwen in Holwierde tijdens de bevrijding van Delfzijl. Dat maakt het misschien wel extra bijzonder dat we sinds vorig jaar de kerk bij het festival betrekken. Grote kans dat het optreden van Yuri Honing en zijn Acoustic Quartet één van de hoogtepunten is van Terug naar het begin! Lees meer over de kerk / kijk alvast even binnen.

Praktisch: Deze kerk biedt ruimte aan 150 bezoekers en is niet rolstoelvriendelijk! Bij dorpshuis De Heekt aan de overkant, is een toiletbezoek mogelijk: hier is ook ruimte om te parkeren. Het dorpshuis verkoopt koffie en thee... Ook maak je in Holwierde kennis met wat plaatselijke ondernemers: de Wereldwinkel van Appingedam verkoopt heerlijke Tony Chocolony // Foktje Oosterhuis is aanwezig met Jams&Chutneys // Boerenwinkel “Neus in de wind” biedt natuurlijke schapencrèmes en droge worst aan. Ook aanwezig zijn: Emile tuinontwerp&groenvoorziening en fotografie, ’s Heerenloo met kaarsen en “Fel en naturel” met hobby en knutsel ideeën!