Praktische info

De komende tijd vullen we de praktische informatie aan. Hoe dichterbij het festival komt, hoe concreter we kunnen zijn: dan volgen ook het blokkenschema en handige plattegronden. Heb je toch alvast een praktische vraag? Neem gerust contact op (info@terugnaarhetbegin.nl).

Hoe ziet het festivalterrein eruit?

Terug naar het begin speelt zich af in het wierdenlandschap van Noord-Groningen en behelst een groot gebied. Kerkjes uit de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum doen mee. Welke kerken er in 2017 meedoen? Dat laten we je t.z.t. weten!

Hoe volg ik het festivalprogramma?

Op de fiets door het uitgestrekte landschap maak je in eeuwenoude kerkgbouwen op wierdedorpen een heel bijzonder festivalprogramma mee. En met slecht weer zijn de kerken ook met de auto bereiken. Volg je alleen het programma in de binnenstad van Appingedam? Dan is het festival ook goed te voet te doen.

Hoe lang duren de optredens?

Met uitzondering van het ochtend- en avondprogramma, duurt elk optreden ± 45 minuten. Tussen de optredens door heeft het publiek 60 minuten reistijd om van het ene naar het andere kerkje te komen. Vooraf aan het festival volgt het blokkenschema.

Waar kan ik overnachten?

Het festival begint dit jaar met een speciaal openingsprogramma op de vrijdagavond (19 mei 2017), met vervolgens het complete festivalprogramma op zaterdag 20 mei. Wil je overnachten, dan hebben we hier wat tips! (wordt aangevuld):

  • Landgoed Ekenstein is de aangewezen plaats voor een heerlijke lunch, high tea of diner. Maar ook voor een onvergetelijke bruiloft, chocolade- of kookworkshop, vergadering, feest of overnachting. Rust, ruimte en comfort in een historische ambiance. Vele mogelijkheden en verrassend betaalbaar! Aanbieding: Terug naar het begin arrangement / 2 x overnachting incl. ontbijt / 1 x drie gangen diner / € 99,00 per persoon*. Dit arrangement boek je via: www.ekenstein.com​
    * = Op basis van 2 persoonskamer.

Wil je dat jouw overnachting ook op de website komt te staan? Neem contact op met info@terugnaarhetbegin.nl.

Waar kan ik eten & drinken?

  • De Proeftuin - een drankje aan de bar, fijne muziek en hele leuke workshops! De achtertuin van de Nicolaïkerk toveren we tijdens Terug naar het begin om tot De Proeftuin. Gelegen aan het water is De Proeftuin kleinschalig en intiem. Midden in de historische binnenstad van Appingedam, is het de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van heerlijk eten, verrassende optredens in de muziekkoepel en een eigenwijs (kinder)kunstprogramma...
  • Paviljoen Overdiep - tegenover De Proeftuin, aan de andere kant van het water, vind je Paviljoen Overdiep. Dit Paviljoen is onder de leiding van de nieuwe eigenaren Jenz en Maartje Verbogt aan een tweede jeugd begonnen. Hun doel? Samen genieten op een unieke locatie met familie, vrienden of collega's. Meer info vind je op paviljoenoverdiep.nl
  • Restaurant Veldzicht - in Oosterwijtwerd (Schoolweg 4) kun je heerlijk eten bij Restaurant Veldzicht: vers, regionaal en veelal biologisch! Meer info op restaurantveldzicht.nl
  • Landgoed Ekenstein - is de aangewezen plaats voor een heerlijke lunch, high tea of diner. Maar ook voor een onvergetelijke bruiloft, chocolade- of kookworkshop, vergadering, feest of overnachting. Rust, ruimte en comfort in een historische ambiance. Vele mogelijkheden en verassend betaalbaar!

Wil je dat jouw horecagelegenheid ook op de website komt te staan? Neem contact op met info@terugnaarhetbegin.nl.

Rolstoelvriendelijk?

De meeste Groninger kerkjes zijn rolstoelvriendelijk. Maar: niet allemaal. Bij elk programmaonderdeel geven we t.z.t. aan of de kerk rolstoelvriendelijk is of niet.

Kinderen mee?

Speciaal voor de jongsten hebben we in De Proeftuin leuke kinderworkshops! Info volgt.

Parkeren?

Kom je met de auto naar Appingedam? Dan is het parkeerterrein bij het treinstation toegankelijk voor festivalbezoekers. We hopen dat je vanaf hier het programma met de fiets volgt, want zo is het festival toch het leukst! Besluit je met de auto te gaan? Rij dan voorzichtig, denk om de fietsers. De parkeerinstructies staan bij de programmaonderdelen aangegeven.

Waar kan ik pinnen?

Lang niet overal! Zorg dat je genoeg contact geld bij je hebt als je naar de dorpen gaat: daar zijn bijna nergens pinmogelijkheden voor koffie en thee, versnaperingen, markten en boottochtjes. Het zou jammer zijn als je iets moest missen! Is je portemonnee toch leeg, dan zijn er zijn automaten te vinden in Appingedam, vlak om de hoek bij de Nicolaïkerk aan de Kniestraat, aan de Stationsweg en bij het winkelcentrum aan het Overdiep. In Delfzijl kun je pinnen tegenover het stationsgebouw, bij de Hema of aan de Molenberg.

Donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken?

Groningen heeft in de Lage Landen een bijzondere positie als het gaat om middeleeuwse kerken; de Stinchting Oude Groninger Kerken zorgt ervoor dat dat zo blijft. Wie kan zich het Groninger land voorstellen zonder de prachtig mooie kerkjes? Word hier donateur en zorg ervoor dat de Stichting Oude Groninger Kerken kan blijven werken aan kerken.

Vragen over het festival?

Mail naar info@terugnaarhetbegin.nl of bel 06-15495716