Hieronder vind je praktische info, met o.a. handige tips en blokkenschema’s! Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op info@terugnaarhetbegin.nl.

Terug naar het begin is het allerleukst op de fiets! Op onze ticketpagina bieden we fietstickets aan, waarmee je gehuurde fiets klaarstaat bij de fietsverhuur in ons festivalhart De Proeftuin, achter de Nicolaikerk (Wijkstraat 32). 

Je hebt de keuze uit:

  • normale fiets zonder versnellingen: €7,50 per dag of €15,00 voor een heel weekend;
  • normale fiets met versnellingen: €10,00 per dag of €17,50 voor een heel weekend;
  • elektrische fiets: €15,00 per dag, of €30,00 voor een heel weekend.

Neem je fietsticket uitgeprint mee naar de fietsverhuur.

Openingstijden fietsverhuur: 

vrijdag: 17.00 – 20.00 uur
zaterdag: 9.00 – 12.00 uur en 18.00 – 20.00 uur
zondag: 9.00 – 12.00 uur en 18.00 – 20.00 uur

Zolang de voorraad strekt, zijn er op de dag zelf een beperkt aantal fietsen voor verhuur beschikbaar. Beslis je op het laatste moment, dan betaal je €2,50 extra. 

Onze fietsverhuur wordt mogelijk gemaakt door de vakmensen van Parkdiensten Eemsdelta

Pinnen kan lang niet overal! Zorg er daarom voor dat je genoeg contant geld bij je hebt, als je de dorpen in trekt voor koffie, thee, versnaperingen, markten en boottochtjes. Is je portemonnee toch leeg? Dan zijn er automaten te vinden in Appingedam, vlak om de hoek bij de Nicolaikerk aan de Kniestraat, aan de Stationsweg en bij het winkelcentrum aan het Overdiep.

Zowel met de trein als bus is Appingedam goed te bereiken: ga naar 9292.nl en plan je reis. Stap vervolgens op je gehuurde fiets, te huren via de ticketpagina.

Kom je met de auto naar Appingedam? Bekijk de parkeertips op dit kaartje: klik hier. Besluit je met je auto naar de festivaldorpen te gaan? Rij dan voorzichtig, en denk om de fietsers.

Op vrijdag 25 mei beginnen we het festival met een heerlijk openingsdiner in De Proeftuin achter de Nicolaikerk. De spelregels zijn als volgt:

  • Neem je tickets voor het openingsdiner uitgeprint mee;
  • Wissel deze om bij de informatiecaravan in De Proeftuin voor vouchers;
  • Met de vouchers haal je vervolgens een voor- en  hoofdgerecht. 

Het openingsdiner begint om 17.00 uur, en duurt tot 20.00 uur. 

Onze overnachtingstips vind je hier

Om toegang te krijgen tot de voorstellingen van het festival, dien je je ticket(s) om te ruilen voor een polsbandje. Dit kan op twee manieren:

  1. Ruil je ticket(s) om in De Proeftuin


Je kunt je ticket (geprint of mobiel) omruilen bij het Informatiepunt op ons festivalterrein De Proeftuin, achter de Nicolaikerk (Wijkstraat 32, Appingedam). Het omruilen van je ticket naar polsbandje kan hier op vrijdag 25 mei vanaf 17.00 tot 20.00 uur, en op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei vanaf 8.30 uur tot 20.00 uur. De Proeftuin is sowieso een gezellige plek om te starten: er is koffie/thee, taart en fijne muziek. Kom op tijd, in verband met eventuele drukte bij de kassa’s.

  1. Stuur me het polsbandje via de post

Wanneer je het polsbandje liever eerder wilt ontvangen, kan dat. Voor € 2,50 krijg je je polsbandje(s) per briefpost opgestuurd. Wil je verzekerd zijn dat je polsbandje niet in de post verdwijnt, dan sturen we voor € 6,50 je bestelling met de ‘verzekerde pakketpost’. Op de ticketpagina kun je je voorkeur aangeven. Tot 7 mei kun je gebruik maken van deze service. We zorgen ervoor dat uiterlijk twee weken voor het festival je polsbandje(s) bij je op de mat liggen.

Uitzondering

Heb je enkel een ticket voor het openingsconcert op vrijdag 25 mei besteld? In dat geval is een polsbandje niet nodig en kun je met je ticket rechtsstreek naar de Nicolaikerk in Appingedam, Wijkstraat 32.

Klik hier voor de blokkenschema’s van zaterdag en zondag!

Tijdens Terug naar het begin liggen bij alle festivallocaties programmaboekjes voor je klaar. Wil je alvast even kijken? Klik hier voor een online exemplaar! 

Bij elke festivallocatie vind je een gedetailleerde plattegrond, om mee te nemen!

Plattegrond

De plattegrond wordt binnenkort geactualiseerd.