Bed & Breakfast

Dit luxe erfgoedlogies, met tuin, is gelegen op een prachtige en unieke locatie aan de achterzijde van de vroegere synagoge in het historische centrum van Appingedam. Ga naar de website!

Aan de rand van het mooie Loppersum ligt Villa Selva, een sfeervol vakantiehuisje dat aan drie kanten omringd is door een weide vol wilde bloemen. Kippen en eenden scharrelen op het erf en ’s nachts flonkeren duizenden sterren in de prachtige Hoogelandster hemel. In Villa Selva kom je tot rust. Ga naar de website! 

In het dorpje Oosterwijtwerd staat sinds 1789 de schitterende met veel kunst en antiek ingerichte woonboerderij van Jim en Betty Lambeck: Schathuis Wijtwerder Heerd, inclusief Bed & Breakfast. Ga naar de website! 

Overnacht in Leermens op een voormalig borgterrein in een bijzonder houten huisje, de Baraka, op het Groninger Hoogeland, inclusief ontbijt. Ga naar de website!

Hotel

Bij Langoed Ekenstein in Appingedam vind je rust en comfort in een monumentaal landhuis. Gelegen in een rustgevend park en grenzend aan het Damsterdiep, bieden het authentieke landhuis Ekenstein en het Schathoes een comfortabel onderkomen voor “even ertussenuit”. Ga naar de website!

Verblijf, dineer en ontspan in een sfeer van weleer bij Hotel Spoorzicht & SPA in Loppersum. Alle 31 hotelkamers zijn comfortabel ingericht. Geniet van een heerlijke lunch in het restaurant, een hapje en drankje op het sfeervolle terras of kom na je bezoek aan het festival tot rust in de SPA. Ga naar de website!

In het centrum van Appingedam vind je het Wapen van Leiden. Een karakteristiek pand, met 28 hotelkamers. Ga naar de website! 

Camping

Ideaal uitgangspunt voor de kampeerliefhebber: “In onze kantine serveren wij een plateservice en diverse snacks.
Tevens kunnen deze worden meegenomen naar de kampeerplaats.”  

Ga naar de website!

In het kleine, maar mooie dorp Bierum vind je de camping van Neel en Geer, met uitzicht over de landerijen en de dijk. De camping heeft ongeveer 15 plaatsen. Ga naar de website!

Achter Boerderij De Diek’n in Zeerijp vind je een met bomen omzoomd kampeerveld voor een tiental tenten, met beschutte en open plekken. ’s Ochtends wakker worden in de rust van het weidse Groninger land.  In de avonden een gezellig kampvuur aan  Ga naar de website! 

De boerderijcamping De Leeuw in Uitwierde heeft in totaal 8 plaatsen die verdeeld zijn over 2 veldjes. Rust en ruimte zijn gegarandeerd! Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een electra-aansluiting. Het panoramisch uitzicht tot aan de dijk van de Eems is schitterend… Ga naar de website! 

Nog meer tips

Terug naar het begin is het allerleukst op de fiets! Vorige editie bleek dat festivalbezoekers bleven overnachten via het initiatief Vrienden op de Fiets: een netwerk van gastadressen waar sportievelingen op een gastvrije en voordelige manier kunnen overnachten tijdens hun fiets-of wandeltocht. Ga naar de website!

Kom met je boot en blijf overnachten in de Jachthaven van Appingedam. Deze beschikt over 30 mooie ligplaatsen en is voorzien van alle faciliteiten, zoals een havenkantoor, sanitair en stroomvoorzieningen. Bovendien is de haven gelegen in het hart van ons festival: De Proeftuin en haar prachtige Nicolaikerk. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan via 0646057914 of jachthavenoverdiep@gmail.com. Ga voor tarieven en meer jachthaveninfo naar de website!

 

 

Met de camper (vergeet vooral niet je fietsen mee te nemen) ben je van harte welkom op de volgende camperovernachtingsplekken:
 • Appingedam: site-code 19299, 
  N 53.32036 E 6.86674 (10 plaatsen) Farmsumerweg 21.2, 9900 Appingedam, +31596691100
 • Delfzijl: site-code 12486,
  N53.33646 E 6.92716 (10 plaatsen) 
  Zeebadweg 7, 9933 AV Delfzijl, +31596639352
 • Zeerijp: site-code 44153,
  N53.35058 E6.73776 (16 plaatsen) 
  Groeveweg 1, 9914 TK Zeerijp, +31651277070 | riekeldijkema@hotmail.com

Doe eens buitengewoon en kom van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei overnachten in de kerk van Losdorp, georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu! Wanneer je wilt deelnemen aan dit bijzondere initiatief, meld je dan aan: er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Stuur een mail naar info@buitengewoonslapen.nu en je hoort of er nog plaats is. Aansluitend graag je betaling, de bijdrage is 35 euro, inclusief veldbed, matje, bivakzak, lantaarn en ontbijt. Je moet zelf twee slaapzakken en een muts meenemen. Je inschrijving is definitief na ontvangst van de betaling.  

Hoe kom je op zo’n bed terecht? Meld je op zaterdag 26 mei om 22.00 uur bij de kerk van Losdorp. Vervolgens krijg je daar een veldbed en een bivakzak en installeer je je op een plek. Als je wilt, mag je ook buitenslapen. Je bivakzak beschermt je tegen damp en dauw. Om 8 uur krijg je koffie/thee op bed en vervolgens is er een ontbijtje in de kerk.

Contactgegevens
Ingrid Koetzier – 06-25535538  info@buitengewoonslapen.nu /www.buitengewoonslapen.nu

Kijk voor overnachtingsmogelijkheden ook op eemsdelta.groningen.nl.