Bed & Breakfast

In het dorpje Oosterwijtwerd staat sinds 1789 de schitterende met veel kunst en antiek ingerichte woonboerderij van Jim en Betty Lambeck: Schathuis Wijtwerder Heerd, inclusief Bed & Breakfast. Ga naar de website!

Bij Boerderij De Diek’n in Zeerijp slaap je in een van de gezellige kamers om te genieten van ontspanning, een goede keuken en de ruimte van de omgeving. Ga naar de website!

~VOLGEBOEKT op 24-25 en 25-26 mei 2019! Voor editie 2020 is er weer een kans…~
Dit luxe erfgoedlogies, met tuin, is gelegen op een prachtige en unieke locatie aan de achterzijde van de vroegere synagoge in het historische centrum van Appingedam. Ga naar de website!

~VOLGEBOEKT op 24-25 en 25-26 mei 2019! Voor editie 2020 is er weer een kans…~
Aan de rand van het mooie Loppersum ligt Villa Selva, een sfeervol vakantiehuisje dat aan drie kanten omringd is door een weide vol wilde bloemen. Kippen en eenden scharrelen op het erf en ’s nachts flonkeren duizenden sterren in de prachtige Hoogelandster hemel. In Villa Selva kom je tot rust. Ga naar de website!

~VOLGEBOEKT op 24-25 en 25-26 mei 2019! Er zijn nog wel campingplekken beschikbaar~
Overnacht in Leermens op een voormalig borgterrein in een bijzonder houten huisje, de Baraka, op het Groninger Hoogeland, inclusief ontbijt. Ga naar de website!

Camping

Ideaal uitgangspunt voor de kampeerliefhebber: “In onze kantine serveren wij een plateservice en diverse snacks.
Tevens kunnen deze worden meegenomen naar de kampeerplaats.”  Ga naar de website!

In het kleine, maar mooie dorp Bierum vind je de camping van Neel en Geer, met uitzicht over de landerijen en de dijk. De camping heeft ongeveer 15 plaatsen. Ga naar de website!

Achter Boerderij De Diek’n in Zeerijp vind je een met bomen omzoomd kampeerveld voor een tiental tenten, met beschutte en open plekken. ’s Ochtends wakker worden in de rust van het weidse Groningerland. In de avonden een gezellig kampvuur aansteken.  Ga naar de website!

De boerderijcamping De Leeuw in Uitwierde heeft in totaal 8 plaatsen die verdeeld zijn over 2 veldjes. Rust en ruimte zijn gegarandeerd! Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van een electra-aansluiting. Het panoramisch uitzicht tot aan de dijk van de Eems is schitterend… Ga naar de website!

Overnacht in Leermens op een voormalig borgterrein op het Groninger Hoogeland. Ga naar de website!

Hotel

Bij Langoed Ekenstein in Appingedam vind je rust en comfort in een monumentaal landhuis. Gelegen in een rustgevend park en grenzend aan het Damsterdiep, bieden het authentieke landhuis Ekenstein en het Schathoes een comfortabel onderkomen voor ‘even ertussenuit’. Ga naar de website!

Verblijf, dineer en ontspan in een sfeer van weleer bij Hotel Spoorzicht & SPA in Loppersum. Alle 31 hotelkamers zijn comfortabel ingericht. Geniet van een heerlijke lunch in het restaurant, een hapje en drankje op het sfeervolle terras of kom na je bezoek aan het festival tot rust in de SPA. Ga naar de website!

In het centrum van Appingedam vind je het Wapen van Leiden. Een karakteristiek pand, met 28 hotelkamers. Ga naar de website!

Hoezo ver weg voor het mooiste uitzicht ter wereld? Net iets boven Groningen is een hoog en droog plekje met een super uitzicht. Een gebouw, hoog op palen gebouwd. Met een ongelooflijk mooi uitzicht over de Eems Dollard en de zeedijken van Duitsland. Ga naar de website!

Nog meer tips

Terug naar het begin is het allerleukst op de fiets! Het initiatief Vrienden op de Fiets maakt het je nu nog gemakkelijker. Het is een netwerk van gastadressen waar sportievelingen op een gastvrije en voordelige manier kunnen overnachten tijdens hun fiets-of wandeltocht. Ga naar de website!

Met de camper (vergeet vooral niet je fietsen mee te nemen) ben je van harte welkom op de volgende camperovernachtingsplekken:
 • Appingedam: site-code 19299, 
  N 53.32036 E 6.86674 (10 plaatsen) Farmsumerweg 21.2, 9900 Appingedam, +31596691100
 • Delfzijl: site-code 12486,
  N53.33646 E 6.92716 (10 plaatsen) 
  Zeebadweg 7, 9933 AV Delfzijl, +31596639352
 • Zeerijp: site-code 44153,
  N53.35058 E6.73776 (16 plaatsen) 
  Groeveweg 1, 9914 TK Zeerijp, +31651277070 | riekeldijkema@hotmail.com

Kom met je boot en blijf overnachten in de Jachthaven van Appingedam. Deze beschikt over 30 mooie ligplaatsen en is voorzien van alle faciliteiten, zoals een havenkantoor, sanitair en stroomvoorzieningen. Bovendien is de haven gelegen bij het hart van ons festival: De Proeftuin en de prachtige Nicolaïkerk. Wil je zeker zijn van een plek? Reserveer dan via 06 46 057 914 of jachthavenoverdiep@gmail.com. Ga voor tarieven en meer jachthaveninfo naar de website!

Kijk voor overnachtingsmogelijkheden ook op eemsdelta.groningen.nl