De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In het Groninger landschap vind je hier twaalfde- en dertiende-eeuwse kerkjes, die je nergens anders in Nederland vindt. Tijdens het festival zijn juist deze oude kerken het podium en decor voor intieme optredens.

Muziek, theater, poëzie, literatuur, dans & beeldende kunst
Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. We zoeken altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, ontroeren en/of betoveren. Ook geven we een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.

Donateur van de Stichting Oude Groninger Kerken?
Groningen heeft in de Lage Landen een bijzondere positie als het gaat om middeleeuwse kerken; de Stichting Oude Groninger Kerken zorgt ervoor dat dat zo blijft. Wie kan zich het Groninger land voorstellen zonder de prachtig mooie kerkjes? Word hier donateur en zorg ervoor dat de Stichting Oude Groninger Kerken kan blijven werken aan kerken.

Kerk- en dorpscommissies
Terug naar het begin wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door de fantastische medewerking van plaatselijke kerk- en dorpscommissies en andere vrijwilligers.

Nog even over je privacy….
Terug naar het begin gaat zorgvuldig met je gegevens om. We geven je naam en mailadres niet aan derden, gebruiken ze alleen om je te informeren over Terug naar het begin en zullen nooit meer gegevens opslaan dan nodig is. Als je geen e-mails meer van ons wil ontvangen kun je in de nieuwsbrief klikken op ‘meld me af van deze lijst’, wij zullen dan direct je e-mailadres uit ons bestand verwijderen.

Team Terug naar het begin

Geert Lameris 
oprichter | bedenker | vader van het festival

Minke van der Velde 
dagelijkse leiding | programmering |
productie

Nicole Dijk
ondersteuning organisatie | coördinator vrijwilligers

Thessa Wolthuis
productie | coördinatie & organisatie De Proeftuin

Harrie de Vries
organisatie & catering De Proeftuin

Liza Verhoeven 
grafische vormgeving

Frits Hesseling
curator kunstroute

De Dikke Dingen 
aankleding festival & kunstprojecten

Peter Breukink 
directeur Stichting Oude Groninger kerken