De naam van het festival, Terug naar het begin, verwijst naar de vroegste geschiedenis van Nederland, die het beste te zien is in de historische binnenstad van Appingedam en haar omgeving. In het Groninger landschap zie je nog duidelijk terug hoe vroeger de zee veel dichterbij was… Maar hoog en droog op de wierden vind je hier twaalfde- en dertiende-eeuwse kerkjes, zo karakteristiek voor Groningen. Tijdens het festival zijn deze oeroude kerken het podium en decor voor intieme optredens.

Muziek, theater, poëzie, literatuur, dans & beeldende kunst
Terug naar het begin laat een mix van muziek, theater, poëzie, literatuur, dans en beeldende kunst zien. We zoeken altijd naar kunstvormen die het publiek verrassen, overrompelen, ontroeren en/of betoveren. Ook geven we een podium aan nieuwe producties en jonge talenten.

Stichting Oude Groninger Kerken 50 jaar!
In 2019 viert de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) haar 50-jarig bestaan. Tijdens Terug naar het begin 2019 kregen de donateurs van de stichting als cadeautje een extra bijzondere festivalbeleving met het Gouden Arrangement. Word hier donateur en zorg ervoor dat de Stichting Oude Groninger Kerken kan blijven werken aan kerken.

Kerk- en dorpscommissies
Terug naar het begin wordt jaarlijks mogelijk gemaakt door de fantastische medewerking van plaatselijke kerk- en dorpscommissies en andere vrijwilligers.

Nog even over je privacy….
Terug naar het begin gaat zorgvuldig met je gegevens om. We geven je naam en mailadres niet aan derden, gebruiken ze alleen om je te informeren over Terug naar het begin en zullen nooit meer gegevens opslaan dan nodig is. Als je geen e-mails meer van ons wil ontvangen kun je in de nieuwsbrief klikken op ‘meld me af van deze lijst’, wij zullen dan direct je e-mailadres uit ons bestand verwijderen.

Team Terug naar het begin

Geert Lameris
oprichter | bedenker | vader van het festival

Minke van der Velde
dagelijkse leiding | programmering | productie
minke@terugnaarhetbegin.nl
06 15 495 716

Nicole Dijk
ondersteuning organisatie | productie | coördinatie vrijwilligers
nicole@terugnaarhetbegin.nl
06 53 653 841

Thessa Wolthuis
productie | coördinatie & organisatie De Proeftuin
thessa@terugnaarhetbegin.nl
06 21 420 900

Annejet Fransen
marketing | communicatie
annejet@terugnaarhetbegin.nl
06 45 432 330

Met medewerking van:

Liza Verhoeven
grafische vormgeving

Frits Hesseling
curator kunstroute

Rinnert Veldman en Mieke den Braber
aankleding festival & kunstprojecten

In opdracht van:

Peter Breukink
directeur Stichting Oude Groninger kerken