Met de keuze uit zo’n 100 voorstellingen, kun je misschien wel wat tips van ons gebruiken! Vandaag blijven we in Appingedam. Met ROUTETIP #3 ontdek je theater, kunst, piano- en feestmuziek, allemaal in het historisch stadje op zaterdag 26 mei! 

Samenvatting route:

Na je start in De Proeftuin, droom je ’s ochtends in Centrum Kabzeel weg bij pianist Michiel Borstlap, word je in de synagoge verrast door de talenten van Theater De Steeg, ervaar je in de Solwerderkerk een uniek rustmoment, waag je een dansje bij de opzwepende muziek van La Panika en luister je tot slot in de Molukse kerk naar het aangrijpende verhaal van Joenoes…

Uitgebreide info:

Vanaf 9.00 uur: Ruil je ticket om voor een polsbandje

Heb je je tickets omgeruild voor een polsbandje? Dan ben je bij elke festivallocatie welkom! Dit doe je bij de informatiecaravan in De Proeftuin achter de Nicolaikerk in Appingedam (Wijkstraat 32). Met koffie, taart en muziek is dit sowieso een fijne plek om je festivaldag te beginnen.

Route-info naar volgende locatie: vanaf De Proeftuin is Centrum Kabzëel (Dijkstraat 77) slechts twee straten verderop!

 11.00-11.45: Michiel Borstlap in Centrum Kabzeël

Je zaterdagochtend begint heerlijk met pianist Michiel Borstlap! Geheel in terug-naar-het-begin-stijl speelt hij zijn nummers op de piano waarop hij heeft leren spelen in zijn jeugd: Georg Schwechten uit 1912. In de veelkleurige Reitsmazaal van Centrum Kabzëel is het alsof de tijd even stil is gezet: je hoort eerlijke muziek met een eigenzinnige, doorleefde sound…

Route-info naar de volgende locatie: De Synagoge is 6 minuten lopen vanaf Centrum Kabzeël.

 12.00-12.45: Theater De Steeg in de Synagoge

Elk jaar verrast Theater de Steeg ons met prachtige, dicht-op-de-huid-voorstellingen in de Synagoge Appingedam. Dit keer komen de jonge acteurs met de voorstelling ‘Waarom zou ik?!’: een hoogstpersoonlijke reactie op de verontrustende nieuwsberichten over krimp en vergrijzing uit het festivalgebied…

Neem de tijd om te lunchen, dat kan in De Proeftuin of zoek een leuk tentje op in Appingedam: bijvoorbeeld DE DAAMe aan het kerkplein van de Nicolaikerk (kijk op de achterkant van het programmaboekje voor kortingsbonnen) of Aan Tafel aan de gezellige Dijkstraat. Wandel na de lunch naar de kerk van Solwerd, gelegen aan de rand van Appingedam.

Doorlopend: Allard Medema in de kerk van Solwerd

In de zestiende eeuw was de kerk van Solwerd een drukbezocht bedevaartsoord met geneeskrachtig water. Kunstenaar Allard Medema nam dit bijzondere verhaal als uitgangspunt, en maakt van de eenvoudige kerk van Solwerd de plek voor reflectie. Op een vriendelijke en ontwapenende manier nodigt Allard je uit om samen met hem de kracht en schoonheid van klaerblinckend water (en hemelslicht) opnieuw te ervaren.

Tot rust gekomen in de Solwerder kerk is het tijd voor een feestje. Kom terug naar De Proeftuin!

15.30-16.00: La Panika in De Proeftuin

La Panika is een brassband met Franse, Bulgaarse, Macedonische en Belgische muzikanten. Meer dan alleen een brassband is La Panika de oogst van duizend duizelingen en ontmoetingen. Ze gaven al honderden concerten in Europa en Marokko, steevast met tomeloze passie voor de muziek rond de Zwarte Zee. Kom luisteren en laat je verrassen door een diepgewortelde zin voor virtuositeit en gezelligheid, die eigen is aan de dorpsfanfares in de Balkan!

Om 16.45 uur begint de voorstelling DENGAR in de Molukse kerk, hier wandel je in +_ 20 minuten heen.

16.45 – 17.30: DENGAR in de Molukse kerk

Terwijl Joenoes in de Molukse kerk melodieën laat klinken, neemt hij je mee terug de schoolbanken in. Je ziet gesloten koffers van zijn opa terwijl Joenoes zijn toekomst in Nederland schetst. Van schepen vol specerijen naar stilstaande treinen. Wat betekenen de daden die zijn vader in het verleden heeft verricht vandaag voor Joenoes? Aan de hand van de geschiedenis van Nederland en de Molukken, die van zijn opa en zijn vader; vertelt Joenoes zíjn kant van het verhaal…

Route-info naar de volgende locatie: in De Proeftuin sluit je je festivaldag in stijl af. Terwijl je geniet van een heerlijk menu of feestelijke hapjes, draait Swoolish Garage de beste plaatjes uit de goeie ouwe tijd. En wil je iets van je hart? Schuif dan aan bij Liekes (liefdes)brieven: met haar typemachine tovert ze jouw gedachtes om tot een (liefdes)brief. Zo bezorg je jezelf een mooie herinnering aan tien jaarTerug naar het begin!