Met de keuze uit zo’n 100 voorstellingen, kun je misschien wel wat tips van ons gebruiken!  Voor zaterdag 26 mei hebben we alvast een mooie route voor je uitgestippeld. 

ROUTE-TIP #1

Samenvatting route: 

Na je start in De Proeftuin, droom je ’s ochtends weg bij pianist Michiel Borstlap, ervaar je een unieke livebeleving in Holwierde van het trio KAPOK, leer je in Godlinze orgelmuziek (extra) waarderen met Volkskrantjournalist en schrijver Merlijn Kerkhof om tot slot ademloos te luisteren naar de betoverende stem van LUWTEN in Wirdum…

Uitgebreide info: 

Vanaf 9.00 uur: Ruil je ticket om voor een polsbandje
Heb je je tickets omgeruild voor een polsbandje? Dan ben je bij elke festivallocatie welkom! Dit doe je bij de informatiecaravan in De Proeftuin achter de Nicolaikerk in Appingedam (Wijkstraat 32). Met koffie, taart en muziek is dit sowieso een fijne plek om je festivaldag te beginnen.

Vanaf 10.00: Waai-maar-aan-kaart van Mark Sekuur in De Proeftuin
Is je polsbandje geregeld? Waai dan nog even aan bij Sociaal Geograaf Mark Sekuur. Rondom een grote plattegrond opent Mark je ogen voor prachtige plekken in het festivalgebied, getipt door de inwoners zelf!

Route-info naar volgende locatie: vanaf De Proeftuin is Centrum Kabzëel (Dijkstraat 77) slechts twee straten verderop!

11.00-11.45: Michiel Borstlap in Centrum Kabzëel Appingedam
Je zaterdagochtend begint heerlijk met pianist Michiel Borstlap! Geheel in terug-naar-het-begin-stijl speelt hij zijn nummers op de piano waarop hij heeft leren spelen in zijn jeugd: Georg Schwechten uit 1912. In de veelkleurige Reitsmazaal van Centrum Kabzëel is het alsof de tijd even stil is gezet: je hoort eerlijke muziek met een eigenzinnige, doorleefde sound…

Route-info naar de volgende locatie: vanaf Centrum Kabzëel is Holwierde ongeveer een half uurtje fietsen door het weidse Groninger landschap. Onderweg fiets je langs de kerken van Solwerd en Marsum. Zit je op schema (of heb je een snelle elektrische fiets), stap dan even af en ontdek hier verrassende kunstprojecten. In Solwerd laat kunstenaar Allard Medema opnieuw de kracht van ‘klaerblinckend water’ zien; terwijl in Marsum kunstenaar Sander Jorn Vermeulen je in no-time een eeuwigheid ‘voortovert’…

12.45-13.30: Kapok in Stefanuskerk Holwierde
Op zoek naar een overweldigende en intieme ervaring, neemt Kapok je in de Stefanuskerk van Holwierde mee op avontuur. Ze spelen muziek op basis van improvisatie: ritmisch vuurwerk wordt afgewisseld met lange sfeervolle bogen. Naar hartenlust plukken ze uit allerlei genres, als jazz, rock, klassieke en Afrikaanse muziek. Dat moet je live horen en zien!

Route-info naar de volgende locatie: van Holwierde naar Godlinze is het ongeveer 20 minuten fietsen. Onze tip is om via Krewerd te gaan: koop wat lekkers in de theetuin tegenover de kerk of bewonder nieuw werk van kunstenaar Sjimmie Veenhuis in de kerk.

15.00-15.45: Merlijn Kerkhof in de kerk van Godlinze
Houd je wel/niet van orgel? In Godlinze leer je dit instrument sowieso (extra) waarderen! Verwacht een warm pleidooi (met humor) van Volkskrantjournalist Merlijn Kerkhof en schrijver van het veelgeprezen boek Alles begint bij Bach. Samen met organist Jaap Jan Steensma nemen ze je mee op zoek naar de kracht van muziek, de schoonheid van orgel én natuurlijk horen we dan ook Bach!

Route-info naar de volgende locatie: van Godlinze fiets je in een half uurtje naar Wirdum! Fiets je via Lutjerijp dan passeer je een lievelingsplek geselecteerd door Sociaal Geograaf Mark Sekuur: het mini-huisje ‘Lutje Hoeske’. Het huisje is draaibaar, zodat je altijd in de luwte van de wind zit.

16.45-17.30: Luwten in Wirdum
In de kerk van Wirdum klinkt de kalme stem van singer-songwriter Thessa Douwstra als een godsgeschenk. Met zachte, bijna fluisterende stem weet ze de luisteraar een liedje binnen te trekken. Luister ademloos, om daarna met frisse moed weer terug te fietsen naar het festivalhart: De Proeftuin!

Route-info naar de volgende locatie: in De Proeftuin sluit je je festivaldag in stijl af. Terwijl je geniet van een heerlijk menu of feestelijke hapjes, draait Swoolish de beste plaatjes uit de goeie ouwe tijd. En wil je iets van je hart? Schuif dan aan bij Liekes (liefdes)brieven: met haar typemachine tovert ze jouw gedachtes om tot een (liefdes)brief. Zo bezorg je jezelf een mooie herinnering aan tien jaar Terug naar het begin!