Onze tiende editie krijgt een eigen kunstroute! Vier eigentijdse kunstenaars –Sjimmie Veenhuis, Allard Medema, Koos Buist en Sander Vermeulen– hebben zich laten inspireren door vier oude Groninger kerken. De nieuwe werken zijn zowel op zaterdag 26 mei als zondag 27 mei tussen 10.00 en 18.00 uur te bewonderen. Je kunt de kunstroute in z’n geheel volgen, maar afzonderlijk zijn de kunstprojecten ook een leuke variatie op je festivalprogramma!

De kunstroute

Begin de kunstroute goed en start je tocht in ons festivalhart De Proeftuin, in het centrum van Appingedam. Naast veel gezelligheid (eten, drinken en muziek) haal je bij de Informatiecaravan je plattegrond. Met de route in je hand, fiets je een rondje van ongeveer 20 km. Het leuke aan zo’n rondje is dat je zelf kunt kiezen of je deze linksom of rechtsom fietst. Vanaf De Proeftuin, ga je naar:

De kunstroute is extra interessant met het verdiepend programma van Dr. Leo Delfgaauw in Krewerd, op zaterdag en zondag om 14.30 uur. Daarnaast zorgt het kunstcollectief De Dikke Dingen voor nog meer kunst onderweg. Meer informatie hierover volgt snel!

Tot slot: de kunstroute is gratis toegankelijk, en mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds!