De Stichting Oude Groninger Kerken is jarig! De SOGK zet zich al vijftig jaar in voor de prachtige Groninger kerken. Dat laten we natuurlijk niet aan ons voorbijgaan. Daarom krijgen alle donateurs van de SOGK tijdens de komende editie van Terug naar het begin een cadeautje: het Gouden Arrangement.

Het Gouden Arrangement bevat, naast 10% korting op kaarten, een festivalbeleving gekruid met verrassende ontmoetingen, bijzondere extra’s en exclusieve ‘tussendoortjes’. Het festival vanuit een nieuw perspectief.

Vrijdag 24 mei

17.00 uur, Franse School Appingedam
Maak kennis met verteller Guus Kuijer, auteur van De Bijbel voor ongelovigen. Let op: geef u op voor dit onderdeel via nicole@terugnaarhetbegin.nl met het onderwerp ‘meet&greet’.

Zaterdag 25 mei

12.00-12.15 uur, Pancratiuskerk Godlinze
Ga in voorgesprek met broeder Dieleman. Hij vertelt over zijn muziek en hoe hij hiermee een -voor de meesten- onbekend stukje landschap tot leven weet te brengen.

14.00-14.15 uur, Centrum Kabzeël Appingedam
Pianist Pieter de Graaf vertelt over zijn inspiratiebronnen -Miles Davis, Nils Frahm, Rachmaninov, Bach, Chopin, Herbie Hancock en Keith Jarrett- en zijn zoektocht naar betekenis.

15.30-15.45 uur, Kerk Eenum
In gesprek met u vertelt Saartje Van Camp graag over haar aanstekelijke fascinatie: verhalen. Ontdek welke verhalen haar inspireerden voor haar fonkelnieuwe soloprogramma Komma.

18.30-18.45 uur, kerk Opwierde
Deze editie brengt Theater De Steeg de productie ‘Neem een eenhoorn‘ van WijkWold&BeekHek. Deze voorstelling stelt op komische wijze de maakbaarheid van het leven aan de kaak. Na de laatste voorstelling praten ze er graag met u over door.

Zondag 26 mei

11.30-11.45 / 13.15-13.30 / 15.00-15.45 uur, synagoge Appingedam
Pauline Broekema vertelt over ‘Stille helden’. Na de ‘Preek van de Leek’ kunt u als donateur met haar door praten. Bijvoorbeeld over haar nieuwste boek Het uiterste der zee.

15.30-15.45 uur, Kerk Eenum
In een kort voorgesprek praat Marlene Bakker u bij over het Gronings en haar liefde voor Groningse muziek.

16.30-16.45 uur, Donatuskerk Leermens
Trakteer uzelf op een exclusief optreden van musici Corrie van Binsbergen (gitaar), Fernando Lameirinhas (gitaar en zang) en Mehmed Polat (ud) voorafgaand aan de voorstelling ‘Tijd en melancholie’ in Leermens.

18.30-18.45 uur, kerk Opwierde
Deze editie brengt Theater De Steeg de productie ‘Neem een eenhoorn‘ van WijkWold&BeekHek. Deze voorstelling stelt op komische wijze de maakbaarheid van het leven aan de kaak. Na de laatste voorstelling praten ze er graag met u over door.

Borrel in De Proeftuin
Stichting Oude Groninger Kerken trakteert u graag op een drankje, voorafgaand aan het slotconcert ‘Ode aan de Groninger kerken‘ (zondag, 18.00 uur in de Nicolaïkerk). Met uw gouden polsbandjes haalt u vanaf 17.00 uur consumptiebonnen bij de informatiecaravan, die u bij de bar kunt inleveren.

Zo komt u aan het Gouden Arrangement
Bestel hier kaarten en vul in de ticketshop uw kortingscode in. De code vindt u op de gouden kaart die in januari bij het magazine Groninger Kerken naar u is verstuurd.