Op 25 en 26 mei hebben bezoekers van Festival Terug naar het begin de unieke kans om te wandelen tussen Uitwierde en Marsum over een speciaal opengesteld oud kerkepad. Theatermaker Sijas de Groot zoekt voor dit project wandelbegeleiders.

De Groot legt het oude kerkepad tijdelijk terug met behulp van de Uitwiersters en een landkaart uit 1925. Hij wil met ‘Trage Paden’ een dialoog bewerkstelligen tussen bezoeker en bewoner.

Help mee als wandelbegeleider
Als wandelbegeleider voer je al wandelend een dialoog met een bezoeker. De wandeling dient niet om ergens te komen, maar om het landschap op een nieuwe manier te beleven. Het gesprek met de bezoeker kan gaan over het kerkepad, over het (veranderende) landschap, over religie en over hoe de rol van de mens hierin centraal staat. Iedere wandelbegeleider heeft zo een andere dialoog met de bezoeker, vanuit de eigen achtergrond en (levens)ervaring. Iedereen die zich op een één of andere manier kan verhouden tot het landschap en kan luisteren, kan meedoen als wandelbegeleider!

Bij deelname aan ‘Trage Paden’ bereid je in week 21 één op één met Sijas de Groot de wandeling voor. De wandelingen vinden plaats op 25 en 26 mei tussen 10:00 en 18:00. Je loopt op één dag met maximaal vier bezoekers. Je kan je ook voor één van beide dagen opgeven. Opgeven als wandelbegeleider kan tot 13 mei bij Juul Huitema via 06-34498960 of juulhuitema@gmail.com

Trage Paden is een coproductie met PeerGrouP en festival Terug naar het begin.

Lees hier meer over Trage Paden!