Hoe beleefde jij de tiende editie? 

Nagenieten met de foto's!

Bekijk hier de foto’s van de tiende editie van het Festival Terug naar het begin van fotografen Kees van de Veen en David Vroom.

Lezing René ten Bos geannuleerd

Lieve mensen, 

We kregen net bericht van Denker des Vaderlands René ten Bos dat hij vandaag door familieomstandigheden helaas niet kan komen naar het festival Terug naar het begin. We vinden het erg jammer en hopen op jullie begrip.

Tot zo! 

Routetip #4

Op de vooravond van Terug naar het begin, hebben we ROUTETIP #4 voor je samengesteld. Met het heerlijke weer in het vooruitzicht, nemen we je (met wat wonderwater van kunstenaar Allard Medema) op zondag 27 mei mee naar de zee en weer terug! Je passeert o.a. De Noorderlingen, Denker des Vaderlands René ten Bos en performer Saman Amini! 

Bekijk hier de hele route.

Routetip #3

Met de keuze uit zo’n 100 voorstellingen, kun je misschien wel wat tips van ons gebruiken! Vandaag blijven we in Appingedam. Met ROUTETIP #3 ontdek je theater, kunst, piano- en feestmuziek, allemaal in het historisch stadje op zaterdag 26 mei!

Bekijk hier de hele route.

Bekijk hier de festivalplattegrond!

Klik op de plattegronden voor een groter formaat, en stippel alvast je route uit. De plattegronden zijn tijdens het festival bij alle festivallocaties te verkrijgen. 

Openingslied!

Hoe open je een tienjarig jubileum? Dat weten de jongens van The Given Horse als geen ander! Speciaal voor de gelegenheid schreven ze dit openingslied samen met talenten van IVAK. Hier hoor je alvast een voorproefje tijdens de masterclass… en volgende week vrijdag (25 mei) hoor je het resultaat tijdens het openingsdiner in De Proeftuin! (17.00-20.00). Dus kom luisteren en eet gezellig mee!

Openingslied!

Hoe open je een tienjarig jubileum? Dat weten de jongens van The Given Horse als geen ander! Speciaal voor de gelegenheid schreven ze dit openingslied samen met talenten van Stichting IVAK. Hier hoor je alvast een voorproefje tijdens de masterclass... en volgende week vrijdag (25 mei) hoor je het resultaat tijdens het openingsdiner in De Proeftuin! (17.00-20.00). Dus kom luisteren en eet gezellig mee!Lees meer over het openingsdiner: http://www.terugnaarhetbegin.nl/openingsdiner/Voor het openingsdiner moet je wel even tickets kopen via onze online shop: https://tickethosting.com/pages/TNHB

Geplaatst door Festival Terug naar het begin op Vrijdag 18 mei 2018

Elke dag feest in De Proeftuin

Ons tienjarig bestaan vieren we elke festivaldag met leuke feestjes in De Proeftuin! Kom op zaterdag 26 mei voor swingende muziek van La Panika en op zondag 27 mei gaan we los met KOBRASS! Beide dagen zorgen we vanaf 16.00 uur voor heerlijke Rock ’n Roll van Swoolish-Garage. Met heerlijk eten, een sfeervol terras en veel gezelligheid, moet je hier gewoon bij zijn. Toegang is gratis! Lees meer.

Routetip #2

De zondag van Terug naar het begin zit vol verhalen! Het is tijd voor ROUTETIP #2. Na je start in De Proeftuin met Noota Saxophone Duo, geniet je van poëzie van Jean Pierre Rawie in de synagoge van Appingedam, ontdek je in Jukwerd de sprookjesachtige voorstelling Koerikoeloem – en via de ongemakkelijke mythe van Marjolijn van Heemstra in Bierum, ben je in Eenum op de juiste plek voor  de nieuwe voorstelling van Karin Noeken! Bekijk hier de hele route. 

Blijf overnachten in de kerk van Losdorp

Doe eens buitengewoon en kom van zaterdag 26 mei op zondag 27 mei overnachten in de kerk van Losdorp, georganiseerd door Buitengewoonslapen.nu! Lees meer.

Routetip #1

Voor de zaterdag hebben we alvast een mooie festivalroute uitgestippeld. Na je start in De Proeftuin, droom je ’s ochtends weg bij pianist Michiel Borstlap, ervaar je een unieke livebeleving in Holwierde van trio KAPOK, leer je in Godlinze orgelmuziek (extra) waarderen met Volkskrantjournalist en schrijver Merlijn Kerkhof om tot slot ademloos te luisteren naar de betoverende stem van LUWTEN in Wirdum… Bekijk hier de hele route. 

Blader alvast door het programmaboekje...

Tijd voor de blokkenschema's!

In oude Groninger kerken hebben we dromerige pop, energieke jazz, poëtische rap, klassieke hoogtepunten, de beste singer-songwriters, intrigerende verhalen, verrassende kunstprojecten en nog veel meer. Ben je het overzicht kwijt? Lang leve de blokkenschema’s! Bekijk ze hier

Kom met studentenkorting naar festival Terug naar het begin!

Doe net als de jongens van The Given Horse: verlaat de stad, en ontdek het Groninger landschap. Met veel muziek, theater, poëzie en beeldende kunst, beleef je tijdens Terug naar het begin een superleuke line-up op wel hele bijzondere locaties: eeuwenoude kerkgebouwen! En studenten profiteren ook nog eens van 50% korting… Lees meer.

Bestel voor 1 april vroege-vogel-tickets met korting + nieuwe namen!

Heb je nog geen vroege-vogel-tickets gekocht? Dat kan nog tot 1 april… Ondertussen vullen wij het festivalprogramma aan, deze keer met liedjes van wonderbaarlijke schoonheid gezongen door AWKWARD i; verstilde, melancholisch pianospel van Annelie de Vries; dromerige pop van LUWTEN; poëtische rap van Saman Amini en nog veel meer artiesten. Lees meer!

Helden gezocht!

Op 25, 26 en 27 mei is het alweer zover: de 10e editie van Terug naar het begin! En omdat het onze lustrumeditie is, pakken we die natuurlijk extra groots aan. Daar kunnen we jouw hulp goed bij gebruiken!

Lees meer.

Kunstroute dankzij Mondriaanfonds

Onze tiende editie krijgt een eigen kunstroute, en dit zijn de kunstenaars!  Lees meer

Groninger luisterliedjes, poëzie, Namibische klanken & cello's!

We hebben een nieuwe rij namen aan het programma toegevoegd. Lees meer.

Openings-concert met Remy van Kesteren en Blauwe Uur

Remy van Kesteren, harpist van wereldformaat, komt opnieuw naar Terug naar het begin! Deze keer met het collectief Blauwe Uur. Lees meer

Eerste namen!

Binnenkort volgen er nog veel meer, maar we kunnen nu alvast de eerste namen bekend maken! Lees meer

Michiel Borstlap

Bestel vroege-vogel-tickets

Bestel vanaf 1 maart 17:00 uur op onze ticketpagina je vroege-vogel-tickets voor Terug naar het begin. Deze zijn tot 1 april beschikbaar: wees er op tijd bij en profiteer van korting! Lees meer

Lievelingsplekken gezocht

Sociaal geograaf Mark Sekuur is een zoektocht gestart naar bijzondere plekken in het festivalgebied. Een indrukwekkend vergezicht, een opmerkelijke dorpstraditie of een verborgen verhaal: hij wil het allemaal weten! We roepen je op jouw tip te mailen naar mark@atelierplek.nlDe mooiste, interessantste of verrassendste verhalen krijgen een eervolle vermelding op onze festivalplattegrond. Lees meer
Fotograaf: Siese Veenstra

Studenten bezoeken Nicolaikerk

De Nicolaikerk in Appingedam is prachtig, en dat weten de studenten Time Based Design van Academie Minerva nu ook! Lees meer

Aftermovie

De negende editie van het festival Terug naar het begin was fantastisch! Coco Videoproductions maakte deze vrolijke aftermovie.