Met een octet cellisten en een rol voor het orgel, is de kerk van Wirdum onderdeel van Nice guys always finish last. Jongerenplatform ② van NITE, NNT & Club Guy and Roni maakte deze voorstelling speciaal voor Terug naar het begin, waarin we de Nice Guy op een nieuwe manier ontmoeten. Deze Nice Guy is niet zielig. 

Regisseur Jurgen van Tolie:

We willen zijn worsteling delen. Hoe hij zoekt naar zijn positie in de maatschappij, hoe hij over zich heen laat lopen, over zijn band met zijn ouders. De voorstelling vertelt het verhaal van de ‘Nice Guy’ zonder dat hij op het podium verschijnt. Aan het woord komen zijn vader, zijn foute beste vriend, zijn ex-vriendin en iemand die hij alleen kent van een internetforum. Dat heeft, hopen we, het effect van een karakterbeschrijving in een boek: het publiek kan deze perspectieven bij elkaar optellen en krijgt zo een beeld van de Nice Guy. Ze kunnen zichzelf of anderen daarin herkennen.” Lees meer

Nice guys always finish last nodigt uit je ook eens te bezinnen op je eigen leven. Welke plek is daar nou geschikter voor dan een kerk waar mensen al eeuwenlang hetzelfde doen?

Tekst: Wasse Jonkhans
Muziek: Thomas Muis
Regie: Jurgen van Tolie

Festivaldag
zaterdag en zondag

Tijden
12.45-13.30 
14.30-15.15
16.15-17.00

Locatie
Kerk Wirdum
Kerkeweg 24, Wirdum