Terug naar het water

Wat verloren is wordt vergeten, wat vergeten is wordt niet gemist.

God wij verheffen u hoog boven onszelf, schrijven u een boek, bouwen u een huis op de wierde, als een schip omgeven door wildernis. We beloven u elke zondag te bezoeken. Liturgie bescherm ons tegen de zondvloed.

Maar God blijf alstublieft binnen deze heilige muren, want al het land, de zee, de lucht, de planten en dieren door U zo schoon geschapen komen ons toe. Wij danken U voor ons nieuwe land, onze koeien onze melk en ons vlees.

Zie het water stijgt.

O heilige koe, heilige boom, heilig land, zijn wij ons gevoel verloren,

Vergeten, dat wij de koe, melk, het vlees en land zijn?

In de kerk van Oosterwijtwerd vind je vondsten van een nog onbekend Wadden zeevolk. Geen god boven en geen land onder hun. Zij hebben iets dat wij verloren zijn… Kunstenaar Koos Buist weet als geen ander je bewust te maken van het kleine en grote leven dat ons omringd. Geboren en getogen aan de voet van de wierde in Ezinge is zijn interesse in wierden, kerken en algemene geschiedenis van het Groninger land al vroeg begonnen. Hij legt verbanden met culturele en historische aspecten uit de omgeving en geeft de bezoeker een nieuwe kijk op het leven en de dood, de hemel en de aarde. 

Terug naar het water van Koos Buist is onderdeel van de kunstroute, een nieuw onderdeel in het festival. Deze kunstroute is gratis toegankelijk en mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds.

Festivaldag
zaterdag en zondag 

Tijden
10.00-18.00 uur

Locatie
Kerk Oosterwijtwerd 
Dorpstraat 29