Meer tekst onder afbeelding
Foto: Adrienne Korzilius

Saartje Van Camp, celliste bij Spinvis, is gek op verhalen. Ze verzamelt de muziek die mensen zich van vroeger nog kunnen herinneren – traditionele melodieën en kinderliedjes die alle aspecten van het leven raken. Haar liefde hiervoor heeft gezorgd voor het fonkelnieuwe soloprogramma Komma: een voorstelling over de tijd, over verhalen die nooit stoppen. Wij zijn enkel komma’s in een verhaal dat al lang begonnen is. Met een loopstation stapelt ze laag op laag. Een cello wordt een heel orkest, haar stem wordt een koor. Een oud romaans kerkje zoals die van Eenum is een gedroomde plek:

Het is heel speciaal, zo’n kerk. Ik ga als ik op vakantie ben ook altijd de kerkjes in. Zo ontdek je de mooiste onverwachte plekken. En in dorpen speelt het leven zich toch vaak rondom de kerk af: zoek je de bakker, dan loop je richting de kerktoren. Als je een kerk binnengaat, dan stap je in een tijd die al heel lang bezig is en die ook na jou nog doorgaat.”

Saartje Van Camp vertelt verder over ‘Komma’

“Een komma laat verschil toe. Er komt veel voor en veel na, het sluit niets af. Ik zie tijd als een lange lijn, waar ik me even op bevind. De kinderliedjes worden doorgegeven in die lange lijn, en als je een kerk binnengaat, dan stap je ook in een tijd die al heel lang bezig is en die ook na jou nog doorgaat.” Lees meer

Festivaldag
zaterdag

Tijden
12.30-13.15
14.15-15.00
16.00-16.45

Locatie
Kerk van Eenum
Kerkpad 14, Eenum