Foto: Marco Borggreve

In één van de oudste kerken van de provincie gaat Dudok Quartet Amsterdam voor een monumentale beleving! Onder de middeleeuwse gewelven van de Stefanuskerk van Holwierde laten ze zien en horen dat muziek niet oud of nieuw is, maar altijd weer muziek van nu. Muziek die ontroert, ontregelt en een onuitwisbare indruk maakt.

Voor Terug naar het begin kiezen ze voor uitersten: in twee van de vier voorstellingen zetten ze een kwartet van Beethoven naast het werk van Tristan Keuris. In de andere twee spelen ze enkel Beethoven… maar met een alternatieve finale. En met hun naam die verwijst naar de wereldberoemde architect Willem Marinus Dudok, weten de musici prachtig in te spelen op de akoestiek van het kerkgebouw!

Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Marie-Louise de Jong (viola), David Faber (cello).

Meer over het Dudok Quartet
Lees hier een interview met Frederike Berntsen in Trouw en hier een interview met Klassiek Centraal.

Over Kwartetten met Beethoven:
“★★★★ De musici kennen elkaar door en door, je hoort ze luisteren en ze zijn geweldig op elkaar ingespeeld. Je weet meteen waarom dit kwartet als een van de meest veelbelovende ensembles van Europa geldt. Kwartetten is kinderspel, maar zo goed strijkkwartetten is andere koek.” – Theaterkrant

Festivaldag
zondag

Tijden
11.00-11.45
12.45-13.30
14.30-15.15
16:15-17:00

Locatie
Stefanuskerk Holwierde
Kerkpad 1

Language-no-problem-750x288
Podcast - klik op het logo