Meer tekst onder afbeelding

Met Nederlands enige polderwachter terug naar het begin en op naar het eind! Is het theater? Is het cabaret? Is het waar of verzint ‘ie maar wat? Luister tijdens het festival Terug naar het begin naar de verhalen van de enige polderwachter van Nederland. De dijk in Delfzijl is zijn tribune. De bezoeker neemt een zit, de polderwachter doet de rest.

Het zal je vast niet zijn ontgaan: de afgelopen jaren is er volop aan de dijk gewerkt en hij is inmiddels veel hoger, breder én dubbel geworden.* Voor de polderwachter de ideale plek om zijn verhaal te vertellen over de Nederlanders als scheppers van ons eigen land. De dijkendichter, de rattenvanger, de gameboy en Hans met zijn dikke vinger komen allemaal voorbij. Misschien spotten we zelfs een vriendelijke wolf in onze nieuwe natuur.

Met al deze verhalen gaan wij op zoek naar het antwoord op de vraag: zijn wij op weg naar het eind of eindigen we toch bij het begin? Met de polderwachter, polderaar bij uitstek, moet je er niet raar van opkijken als we ergens in het midden uitkomen. Net naast de waarheid…

*Ben je na het verhaal van de polderwachter nieuwsgierig geworden naar de precieze plannen met de dijk? Er is een expert van Noorderzijlvest aanwezig om je hier alles over te vertellen! Of neem een kijkje op de website van het waterschap.

Festivaldag
zaterdag en zondag

Tijden
12.45-13.30
14.30-15.15
16.15-17.00

Locatie
Dijk van Delfzijl

Verzamelpunt
Eemshotel, Zeebadweg 2, Delfzijl